Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Скорочення в Академії сухопутних військ не буде: відповідь Міноборони

22 червня до Львова з робочим візитом прибув заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України з морально-психологічного забезпечення Олександр Голоднюк. Для того, щоб від імені Міністерства оборони України офіційно спростувати чутки про скорочення в Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Фото: Олена Ляхович

Під час брифінгу Олександр Голоднюк неодноразово повторив, що жодне скорочення не загрожує Академії сухопутних військ. Зокрема, він повідомив:  "Що стосується рішення колегії Міністерства оборони України про створення на базі Харківського політехнічного інституту Інституту танкових військ. Це рішення жодним чином не впливає  на функціонування Академії сухопутних військ у Львові. Наразі у Львові готують командирів танкових підрозділів, які здатні ефективно діяти під час бою, що вони і довели, перебуваючи і зоні АТО.

Фото: Олена Ляхович

Сьогодні маємо значну недокоплектованість офіцерських кадрів в Збройних силах Українах, зокрема танкістів. Тому у Харкові планується підготовка курсантів за інженерно-технічними спеціальностями. Тобто, тих офіцерів, які будуть забезпечувати ремонт та експлуатацію бронетанкової техніки. Адже саме у Харкові є потужна база для підготовки цих фахівців.

Фото: Олена Ляхович

Тому Харків і Львів працюватимуть над тим, щоб якнайскоріше заповнити потребу танкових військ у фахівцях. Отже, ще раз наголошу та тому, що про скорочення Національної академії сухопутних військ жодним чином не йдеться».

Фото: Олена Ляхович

Нагадаємо, що суспільне збурення викликала інформація про ініціативу Міністра оборони України Степана Полторака щодо створення військового інституту для підготовки майбутніх офіцерів танкових підрозділів - на базі факультету військової підготовки Харківського політехнічного інституту.

Фото: Олена Ляхович

Пізніше з'явилась інформація про перевід офіцерів-саперів до м. Кам’янця-Подільського, а також про перенесення факультету ракетних військ і артилерії до Сум. І все начебто мало відбутися за рахунок скорочення Академії сухопутних військ. Це викликало обурення громадськості. Активісти почали звинувачувати Міністра оборони у цілеспрямованому знищенні одного з найкращих військових вишів. Додамо, що Академія сухопутних військ у Львові має найбільший полігон у Східній Європі та чудову навчально-матеріальну базу.

Фото: Олена Ляхович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ