Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СКУ привітав кримських татар із 100-літтям першого Курултаю

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає кримських татар із 100-літтям першого Курултаю кримськотатарського народу, який проголосив Кримську Народну Республіку та прийняв Конституцію і державну символіку.

Попри те, що через жорстокі дії радянської влади молода Кримська Народна Республіка проіснувала зовсім мало, проведення першого Курултаю кримськотатарського народу є історичною подією світового масштабу, яка засвідчила багатовікові прагнення кримськотатарського народу до самовизначення та продемонструвала демократичні традиції в історії кримськотатарського народу.

Сьогодні кримські татари знову потерпають від жорстоких утисків, репресій та переслідувань, які ведуть проти них окупаційні владні структури Російської Федерації. Злочинні дії Російської Федерації змушують волелюбний кримськотатарський народ відстоювати своє право вільно жити на своїй власній землі.

З початком агресорських дій Російської Федерації в Україні, включно й нелегальною окупацією Криму, СКУ зміцнив свою співпрацю з Меджлісом кримськотатарського народу та разом зі своєю мережею у 53-ох країнах світу активно просуває перед міжнародним співтовариством актуальні питання кримськотатарського народу.

“Від імені понад двадцятимільйонної української діаспори Світовий Конґрес Українців заявляє про свою солідарність з кримськотатарським народом та запевняє в своїй подальшій підтримці в боротьбі за деокупацію Криму та в захисті людських, національних і релігійних прав і свобод кримських татар,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Довідка.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ