Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

СКУ закликав Президента України проголосити 2018 рік Роком державної мови

20 грудня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій надіславлист до Президента України Петра Порошенка, в якому підтримав ініціативу 178 народних депутатів, 36 відомих українських науковців, письменників і митців та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності - оголосити 2018 р. Роком державної мови.

СКУ наголосив, що українська мова, яка не одне століття потерпала від насильницької русифікації, є одним із важливих факторів духовного відродження українського народу.

СКУ також привернув увагу до звернення Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, в якому зокрема акцентується, що видання Указу Президента про проголошення 2018 року Роком державної мови посилить роль і значення української мови як конституційного консолідуючого чинника, засобу зміцнення державної єдності України та матиме важливе значення для розвитку національної свідомості, утвердження державної мови та сприятиме розширенню її функціонування у всіх сферах суспільного життя.

“Світовий Конґрес Українців закликає Президента України Петра Порошенка оголосити 2018 рік Роком державної мови,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ