Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Слідчі Нацполіції шукають у Львові ДНК Димінського

Сьогодні, 6 вересня, слідчі Національної поліції проводять обшуки за місцями проживання та роботи Петра Димінського. Мета обшуків - пошук зразків ДНК, що належать Петру Димінському Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

Слідчі мають намір порівняти їх з тими, зразками, які виявили в автомобілі "Mersedes". Водій цього автомобіля, нагадаємо, став винуватцем смертельної ДТП, в якій загинула 31-річна Наталія Тріла.

Сам Петро Димінський два тижні тому залишив територію України і досі не повернувся. 

Антон Геращенко нагадав, що наразі власник футбольного клубу "Карпати" проходить по справі як свідок. 

"Але ​​слідчі Національної поліції щодня збирають все більше фактів і доказів, які можуть спричинити зміну процесуального статусу Петра Димінського", - зауважив він.

Нагадаємо, 18 серпня поблизу села Ямельня на Львівщині сталося ДТП за участі машини Петра Димінського. Його автомобіль Mercedes зіткнувся з авто Opel Astra, внаслідок чого загинула водійка Opel, 31-річна Наталія Тріла.

У поліції заявляли, що за кермом Mercedes був "43-річний львів'янин", який представився охоронцем Димінського.

Родич загиблої Степан Мацевко, який повідомив про трагедію, стверджує, що за кермом Mercedes був сам Димінський, але після ДТП він пересів до авто супроводу і поїхав з місця аварії.

21 серпня суд арештував охоронця Петра Димінського Андрія Борща на два місяці без можливості внесення застави. Втім, 5 вересня, Апеляційний суд Львівської області ухвалив рішення про взяття Андрія Борща під домашній арешт. 

Розслідуванням ДТП займається Головне слідче управління Нацполіції. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 30 серпня заявив, що результати експертизи ДНК підтвердили, що охоронець Петра Димінського, який взяв на себе провину за ДТП, не був за кермом на момент аварії, тобто «в машині сліди ДНК однієї людини, і це не той чоловік, який заявив про те, що він був за кермом».

Петро Димінський є почесним президентом ФК "Карпати", співвласником телеканалу ЗІК, був народним депутат IV скликання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ