Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Словаччина допомагатиме Україні у впровадженні реформ

Словаччина допомагатиме Україні впроваджувати реформи. Такої домовленості було досягнуто під час сьогоднішніх переговорів, повідомив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ у Братиславі, повідомила прес-служба Президента України.

За словами Глави держави, йдеться про співпрацю на президентському рівні, а також на рівні керівників урядів та міністерств і відомств.

Сторони також домовилися про проведення одразу після формування нового Кабінету Міністрів в Україні спільного засідання урядів. "Для того, щоб започаткувати міжвідомчу співпрацю, яка допоможе відпрацювати механізми імплементації законодавства до європейських стандартів", - повідомив Петро Порошенко. Він зазначив, що така допомога є цінною, адже Словаччина - одна найцікавіших країн, що до досвіду імплементації Угоди з ЄС.

Він також зазначив, що сторони домовилися про спільний контроль на кордоні, облаштування спільних пунктів пропуску. "Це буде одним з найефективніших кроків, щоб подолати корупцію на митниці", - переконаний Президент.

Глава держави запросив Президента Словацької Республіки відвідати Україну з візитом найближчим часом. Запрошення було з вдячністю прийнято.

Відповідаючи на запитання щодо впровадження санкцій щодо Росії, Глава держави зазначив, що їх мета не зашкодити східному сусідові України, а зупинити агресію. "Санкції - це не питання економіки, це не питання шкоди комусь, це питання цінностей, безпеки і права", - наголосив Петро Порошенко.

У свою чергу Президент Словацької Республіки, відповідаючи на питання щодо підтримки міжнародних санкцій по відношенню до Росії , підкреслив: "Якщо діалог не діє, якщо одна з сторін порушує міжнародне право, санкції мають бути. ЄС має бути солідарним і єдиним, якщо діалогу немає, на порядок денний виходять санкції".


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ