Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Словаччина оголосила конкурс на реверс додаткових обсягів газу в Україну

Словацький газовий оператор компанія Eustream оголосила конкурс для постачальників на реверс додаткових обсягів газу в Україну.Про це йдеться в повідомленні прес-служби оператора, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, Eustream забезпечив додаткову пропускну здатність газопроводу в точці з'єднання Будинце (на кордоні з Україною) в розмірі 4,5 мільйона кубометрів газу на добу.

"Для того щоб взяти участь у відкритому конкурсі, зацікавлені сторони можуть подавати заявки до Eustream починаючи з сьогоднішнього дня до 17 листопада 2014 р.", - йдеться в повідомленні.

Переможець конкурсу зможе почати постачання газу в Україну з 1 січня 2015 р.

Нагадаємо, 23 вересня 2014 р. словацький газовий оператор компанія Eustream перейшла від тестових поставок газу в Україну на повноцінні комерційні.

16 серпня 2014 р. Словаччина почала тестове прокачування по газопроводу Вояни-Ужгород. Добове надходження газу становило 2 млн куб. м. З 23 вересня обсяг поставок в Україну збільшився до 27 млн куб. м газу на добу.

Раніше в меморандумі, підписаному Eustream з "Укртрансгазом", було прописано, що реалізація проекту щодо забезпечення реверсу газу зі Словаччини в Україну складається з двох етапів: перший етап передбачає введення в експлуатацію певного технічного потенціалу з реверсу газу в Україну з 1 жовтня 2014 року, а другий етап - з 1 березня 2015 р.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ