Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Словаки почали розбирати льодовий затор в Ужі важкою технікою

За результатами поїздки начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимира Чіпака в Кошицький край (Словаччина) словацькі водники прийняли рішення розблокувати льодохід в р.Уж на своїй території з допомогою важкої техніки. Про це повідомив Геннадій Москаль.

– Підривати льодовий затор, який починається біля с.Пінковце, неможливо через близькість гідрологічного посту та житлових будинків, – зазначає Геннадій Москаль. – Тому водники звільнять русло річки від великих брил екскаваторами, які мають виліт стріли до 25 метрів. Роботи вже почалися, рівень води в Ужі на українській території знаходиться в межах норми, загрози підтоплень немає.

Нагадаємо, що в неділю (5.02) увечері через велетенський льодовий затор завдовжки понад 5 кілометрів, що почався в р.Уж на території Словаччини, виникла загроза підтоплень частини Ужгорода та сусіднього с.Сторожниця.

Для розблокування льодоходу розглядалася можливість використання для підривних робіт піротехнічної бригади Закарпатського управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ