Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Службовці Львівської ОДА навчатимуться в Мюнхені

Сьогодні, 30 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук провів зустріч із ректором Українського Вільного Університету в Мюнхені Ярославою Мельник. Під час зустрічі сторони обговорили новий формат взаємин, шляхи взаємної промоції та способи міжнародного співробітництва, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Гадаю, найкраще буде створити Почесне Консульство за участі випускників УВУ у Львові  для представницької роботи і налагодження економічних взаємин», – зазначив В. Шемчук.

Також він додав, що облдержадміністрація  готова сприяти розвитку і безпеці інвестицій німецьких бізнесменів.

Зі свого боку баварська делегація висловила бажання сприяти створенню неофіційного  представництва України за кордоном. За словами ректора УВУ,  промоція Львівського регіону – це програма максимум .

«Ми б хотіли, щоб було створено представництво ЛОДА в Баварії. Місія УВУ не тільки націлена на країни Заходу, а також на Україну, адже навчання в УВУ ведеться виключно українською мовою», – наголосила ректор УВУ Ярослава Мельник.

Також під час зустрічі розглянули можливість стажування та навчання державних службовців Львівської області на базі УВУ. Окрім того, Віктор Шемчук зголосився читати лекції з юридичних наук в УВУ та запропонував включити Ярославу Мельник до Ради ректорів Львівщини задля прямої співпраці в освітньому та науковому напрямі.

Загалом, за результатами наради голова Львівської ОДА дав доручення консультанту патронатної служби апарату ОДА Борису Сулимі розробити та підготувати Меморандум про співпрацю Львова і області з УВУ із зазначенням відповідальної і контактної особи з обох сторін.

«Ми відкриті до співпраці, але слід розробити програму пропозицій. В режимі двосторонніх перемовин необхідно з’ясувати ваші потреби та наші можливості і розробити так звану декларацію намірів про співпрацю», – підсумував очільник Львівщини.

Також Віктор Шемчук запросив ректора УВУ Ярославу Мельник на Міжнародний інвестиційний форум для проведення презентації Українського Вільного університету серед бізнесових кіл.

Довідка:

Український Вільний Університет засновано 17 січня 1921 р. у Відні. Після Другої світової війни УВУ переніс свій осідок до Мюнхена (Баварія), де діє на сьогоднішній день. Загалом, в університеті є три факультети – україністики, філософії та державних і економічних наук. Навчання проводиться тільки на магістерських та докторантських студіях. Є, також, додаткові курси та семінари. Навчання ведеться українською мовою за участі міжнародних викладачі. В УВУ немає штатних професорів, постійно запрошують фахівців із закордону. Сьогодні понад 90% студентів – українці.

На сучасному етапі головна місія УВУ — стати провідним науково-дослідним центром українознавчих студій в Євросоюзі, своєрідним інтелектуальним мостом між Україною, Німеччиною та країнами Євросоюзу, а також науковим, культурним і орієнтаційним центром для представників нової, т.зв. «четвертої хвилі» української діаспори з різних країн Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ