Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Смерть Україні". Так столиця Польщі вітає пасажирів поїздів зі сходу

Заввишки півметра і майже десять завдовжки. "Смерть Україні" – такий напис вітає пасажирів поїздів, які прибувають до Варшави з Мінська- Мазовецького (місто в центрально-східній Польщі). Про це пише польський сайт warszawa.wyborcza.pl.

Надпис помітив в понеділок (очевидно, 13 листопада) пан Андрій, який їхав до центру швидким поїздом. У четвер він зв'язався з "Газетою Столичною".

Гасло "Смерть Україні" намальований фарбою на стіні залізничного віадука на вул. Цирульників між станціями Весела та Рембертів. Цим  маршрутом проходять як приміські, так і міжміські поїзди, що прямують зі східного кордону Польщі (маршрут Брест – Варшава), а також об'їздом з Любліна.

- Букви заввишки близько півметра, а весь напис завдовжки близько 10 метрів. При в'їзді до Варшави це видно справа. Ви не можете його не побачити, - каже Андрій. Він додає: "Ганьба, що ми дозволяємо таку поведінку. Як би ми почувалися, якби їхали поїздом у Берліні і побачили слова "Смерть  Польщі"? Сором і збентеження.

Про напис ми повідомимо прес-службу Польської державної залізниці. Його працівники повідомили, що підготують відповідь у п'ятницю.

warszawa.wyborcza.pl

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ