Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Смертельно небезпечний пандус на пл. Митній: мало не вбилося немовля

Нещодавно зроблений «пандус» у підземному переході на пл. Митній у Львові мало не став причиною важкого травмування шестимісячного немовляти. В редакцію Гал-інфо звернулася мама дівчинки Ольга, яка розповіла, що її дитина, через неймовірно крутий кут «пандусу», практично вилетіла з коляски. Це сталося 13 липня.

«Нещодавно реконструйований пандус, що веде у підземний перехід на площі Митній, абсолютно неможливо експлуатувати. Учора цей «пандус» міг стати причиною важкого травмування моєї 6-місячної доньки, яка мало не вилетіла з люльки. Зауважу, що правилами безпеки перевезення немовляти в люльці у положенні лежачи використання пасків безпеки не передбачене. Відтак, моя дитина вільно лежала у візочку захищена від випадіння 25-сантиметровими бортиками. Проте через неприпустимо крутий кут нахилу «пандусу» під час початку спуску дитина зробила переверт назад і повністю вилетіла з люльки. Від фатального падіння на землю дитину врятував піднятий капюшон дитячого візочка, в який вона вперлась ногами над головою», - розповіла шокована жінка.

Мама дитини написала лист до Львівської міської ради та вимагає покарати недолугих проектантів та тих, хто прийняв у експлуатацію такий смертельно небезпечний пандус.

Вона також вимагає у Львівської міської ради перекрити пандус, який може призвести до травмування дітей і навіть летальних наслідків.

Нагадаємо, що у 2016 році з міського бюджету розвитку було виділено 6,078 млн грн. на реконструкцію пл. Митної. Окремо ще 600 тис грн. виділили на ремонт підземного переходу.

Проектувальником реконструкції пл. Митної виступила ПП «Науково-виробнича фірма Рутенія», а генеральним підрядником робіт – ТзОВ «Арка-Пік».

Додамо, що спершу проект капітального ремонту площі Митної не передбачав реконструкцію сходів підземного переходу, але за наполяганням проектантів ці роботи також провели.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ