Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сьогодні - Всесвітній день без тютюну

Аби запобігти захворюванням, що пов'язані з палінням, щорічно в останній день весни - 31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну, гаслом якого є «Тютюн – загроза розвитку». Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначила на прес-конференції «Культура легеневого здоров’я залежить від Вас! Що треба зробити?» заступник начальника управління з надання медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Лілія Юхимів, кожен 4-ий курець хворіє на хронічне обструктивне захворювання легень. Куріння належить до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі не менше 1,1 мільярда людей, які курять. Щорічно від причин, пов’язаних з куріння, передчасно вмирає більше людей, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або СНІДу.

За словами головного лікаря Центру легеневого здоров’я, головного позаштатного спеціаліст департаменту з фтизіатрії Любомира Рака, боротьба з курінням є не тільки медичною, а й соціальною проблемою. «Окрім лікування фтизіатричних хворих, ми лікуємо пацієнтів з пульмонологічною патологією, куди дуже потрапляють затяті курці, оскільки, вже мають хронічне обструктивне захворювання легень. На власному прикладі показуємо важливість відмови від цієї згубної звички, адже більшість лікарів Центру кинули курити. Ми за здоровий спосіб життя. Хто хоче бути здоровим – відмовтесь від куріння», - додав він.

Довідка.

Щорічно у Львівській області виявляють все більше хворих на ХОЗЛ. У 2016 році у Львівській області кількість хворих становила 19786 (9,7 на 1000 дорослого населення).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ