Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні для переважної більшості громадян контрактна служба – це всерйоз і надовго

Як повідомили в прес-службі МО України, на пункті прийому 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного спостерігається наплив охочих спробувати себе у військовій службі за контрактом.

– Після певного спаду охочих долучитися до військової служби за контрактом, який відбувався у минулі роки, нині бажаючих служити в рази побільшало, – розповів голова комісії психологічного відбору пункту прийому особового складу полковник Петро Левус. – Основний потік – це  молодь віком до тридцяти років. Люди такого віку, природно, бажають знайти себе в житті, реалізуватись у якійсь професії, чогось навчитися. Зрозуміло, що пріоритетна мотивація – це високі соціальні гарантії, передбачені державою для військовослужбовців. Разом з тим, у співбесідах і за нашими спостереженнями, надзвичайно високим є патріотичний чинник. На наших очах відбувається становлення армії як невід’ємної частини суверенної держави, де військові люблять свою Батьківщину, а вона, відповідно, турбується про них.

За словами офіцера, наразі значно знизилась кількість охочих вступити на контрактну службу з антисоціальним минулим. Натомість, дедалі більшає тих, хто бажає стати професійним військовим.

– Я електрогазозварник 3-го розряду, – розповідає Сергій Якименко з Кіровоградщини. – Можливо, моя професія знадобиться тут, але хотів би засвоїти дійсно військові, бойові спеціальності. У майбутньому не виключаю, що піду вчитися на офіцера.

Також серед кандидатів на військову службу за контрактом великий відсоток тих, хто вже відслужив і пройшов АТО. Досвідчені та загартовані бойовим досвідом воїни усвідомлють важливість справи, якій себе присвятили, і повертаються туди, де відчувають свою потрібність та можливість себе реалізувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ