Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Львів та вся Західна Україна святкують 95-ту річницю створення ЗУНР

Сьогодні, 1 листопада, Львів та вся Західна Україна святкують 95-ту річницю створення ЗУНР. Вшановуючи пам'ять про видатну подію в історії української державності, під супровід патріотичних та стрілецьких пісень відбудеться урочиста хода. Урочистою ходою пройдуть учнівська та студентська молодь, ГО та всі охочі мешканці міста. Страт колони о 14.00 год від площі біля пам’ятника І. Франкові. Про це нагадали у прес-службі Львівської міської ради.

«1 листопада Львів і вся Західна Україна святкують 95-ту річницю з дня створення Західноукраїнської Народної Республіки. Це дуже важливо, щоб наші діти знали нашу історію, нашу героїчну історію. Тому в школах, а особливо у сім’ях батьки повинні розказувати про ці сторінки, про наші успіхи. Якщо хочемо мати добре майбутнє, повинні дуже добре знати власну історію», - зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, маршрут урочистої ходи: вул Університетська – Озаркевича – Ярослава Мудрого – Шевченка – Янівське кладовище. По маршруту слідування колони відбуватиметься ситуативне перекриття руху. Кінцевим пунктом ходи є Меморіал Українським січовим стрільцям, що на Янівському кладовищі. Тут відбудеться покладання квітів, запалення поминальних лампадок, панахида та громадське віче.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ