Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні львів’янам залізли в кишеню і обікрали на десятки мільйонів – Бедрило про початок будівництва стадіону Євро-2012

Сьогодні львів’яни стали свідками показової події: початку будівництва стадіону до Євро-2012, яку інакше, як демонстрацією дволикості міського голови Львова не охарактеризуєш. Таку думку в коментарі «Гал-info» повідомив член конкурсної комісії з вибору генпідрядника на будівництво стадіону до Євро-2012 Львівської міської ради Богдан Бедрило.
На думку депутата, хоча місто і живе питання будівництва стадіону, однак вирішити це потрібно цивілізованим шляхом. «Існує два варіанти вибору генпідрядника: це проведення відкритого конкурсу, у якому можуть взяти участь усі бажаючі, – каже Бедрило. – І інший варіант – кулуарний – коли при виборі генпідрядника головну роль відіграють особисті інтереси міського голови».
Як приклад сумного досвіду таких домовленостей, Богдан Бедрило навів випадок з «Альпіною», генпідряд з якою став результатом кулуарних домовленостей міського голови. «Як тільки депутати втрутилися у цей процес, «Альпіна» зникла, – констатує Бедрило, водночас зазначаючи, що міський голова підписав ухвалу про створення конкурсної комісії без жодних зауваг. – Сьогодні ми всі були шоковані».
За словами Бедрила, особливу тривогу викликає той факт, що представники міської влади, активно беручи участь у роботі конкурсної комісії водночас розробляли договір генерального підряду. При цьому жодним словом не розповіли про його підготовку. «Це не лише демонструє моральність міської влади, та загальний обман львів’ян, – каже Богдан Бедрило. – Сьогодні львів’ян обікрали на 50, а то й 100 мільйонів, фактично залізши їм у кишеню».
Таким чином, на думку депутата, міський голова не лише показово проігнорував думку депутатського корпусу, обраного мешканцями Львова, а й пішов на фальсифікацію, подавши у Кабмін неправдиві дані щодо рішення конкурсної комісії з вибору генпідрядника. З цього огляду завтра відбудеться позачергове засідання конкурсної комісії, на якому обговорюватимуть подальші кроки депутатів, і, ймовірно, проведення позачергової сесії Львівської міської ради.
«Особливо це принизливо для міста, – каже Бедрило. – Як відреагують на таке рішення іноземні підрядники, які планували взяти участь у конкурсі. У такому випадку гасло «Львів відкритий для світу» виглядає цілковитим знущанням над ними».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ