Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні найсприятливіша ситуація для переосмислення історичних міфів, - В’ятрович

«Найнебезпечнішим і найшкідливішим історичним міфом є той, під час формування якого заборонено дискутувати, подавати альтернативну точку зору. Такий шлях при формуванні міфів обрав СРСР, путінська Росія, дещо подібне відбувається зараз i в Польщі». Про повідомив УІС.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович під час Другого Форуму українських патріотичних справ «Ми – Українці!», що відбувся в Міністерстві освіти і науки України з нагоди Дня Захисника України.

Історик також зазначив, що нині в Україні найсприятливіша ситуація для переосмислення історичних міфів, адже на прикладі сучасної війни з Росією можна отримати розуміння про реальні людські вчинки в часи Другої Світової війни.

Також В’ятрович зазначив, що дії проросійські налаштованих громадян в Донбасі й Криму та й весь путінський режим спираються на радянську ідентичність і міфи.

На важливості українського погляду на історію наголосив у своєму виступі заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, який також зачитав привітання учасникам Форуму від Президента України Петра Порошенка і закликав Уряд розробити ефективний механізм реалізації пунктів Указів Президента щодо національно-патріотичного виховання.

В свою чергу заступник Міністра освіти Павло Хобзей розповів про заходи, які здійснило МОН в цьому напрямку протягом року.

Керівники оргкомітету  Форуму – голова ГПО «Українська справа» Тарас Рондзістий та голова Правління Міжнародної благодійної організації «Центр Національного Відродження» Тарас Гребеняк, - відзначили що в плані патріотичного виховання  повороту назад не буде, бо необхідні нормативні акти прийняті, тепер лише треба шукати шляхи практичного впровадження цих актів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ