Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні розпочинається суд над Януковичем

Сьогодні, 4 травня, розпочнеться суд над президентом-втікачем Віктором Януковичем, якого звинувачують у державній зраді. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді. Цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того щоби: окупувати український Крим; залити кров’ю український Донбас; спробувати поставити на коліна нашу державу", - заявив Луценко у відеозверненні.

За словами генпрокурора, цей суд буде докорінно відрізнятися від політичних судилищ часів Януковича, через які і він змушений був пройти в свій час.

"Я впевнений, що на цьому процесі буде дотримано усіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством", - наголосив Луценко.

На його переконання, майбутнє судове рішення є дуже важливим не тільки з точки зору найвищої справедливості, але і як знак попередження усім тим, хто в майбутньому насмілиться стати на шлях державної зради.

В той же час, додав Луценко, українські прокурори на цьому процесі будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу.

"Це не буде процесом помсти, бо ми потребуємо справедливості і хай торжествує закон", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-президентові України Віктору Януковичу вручена підозра за двома статтями Кримінального кодексу - державна зрада і посягання на територіальну цілісність держави. Захист Януковича наполягає, що підозра екс-президенту України в державній зраді досі не вручена належним чином, тому передача відповідної справи до суду є незаконною.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ