Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні стартує реєстрація на Green Card

4 жовтня 2016 року розпочинається реєстрація на участь у візовій лотереї "Green Card" (диверсифікаційні візи) 2018 року. Завершиться вона 7 листопада. Повідомив СВІТUA.

Заявки на участь у розіграші ДВ-2018 потрібно подати у електронному вигляді на www.dvlottery.state.gov у період з 12:00 за Східним Літнім Часом (GMT-4) 4 жовтня 2016 року (вівторок) до 12:00 за Східним Стандартним Часом (GMT-5) 7 листопада 2016 року (понеділок).

Участь у програмі є безкоштовною, заповнити заявку можна он-лайн. Значення не мають ні вік, ні освіта, ні сімейний стан апліканта. Віце-консул США Валері Рід наголошує, усі апліканти мають рівні шанси виграти Green card. Тому, звернувшись до посередників, які гарантують виграш, ви лише витратите надарма гроші, пишеbeztaby.te.ua.

Агенції можуть використовувати ваші особисті дані на власний розсуд, а потім вимагати від вас гроші, наприклад, за реєстраційний номер, який безкоштовно надається кожному апліканту. Без номеру потім людина не може звернутися по імміграційну візу за програмою.

Заявку можна заповнити на сайті ukraine.usembassy.gov/visas.html

Обов’язково потрібно мати повну середню освіту або її еквівалент. Ваша заявка може бути дискваліфікованою, каже пані Рід, лише у кількох випадках:

-- ви приховали інформацію про будь-якого члена вашої сім’ї, зокрема чоловіка дружину чи дитину до 21 року;

-- ваша фотокартка була зроблена раніше, ніж 6 місяців тому;

-- ви подали більше 1 заявки.

Важливо: подавати заявку може кожен член вашої сім’ї. Брати участь можна, якщо у  вас є інша американська віза. Також при оновленні інформації про особу та фотокартки заявку можна подавати щороку. Навіть якщо ви виграли Green card і не з’явились у консульство, то наступного року можете законно знову брати участь у лотереї.

Виграти Green card не можуть лише громадяни, яким відмовили у американській візі до кінця життя.

Заповнивши заявку, збережіть реєстраційний номер заявки. Лише з його допомогою ви навесні після розіграшу в режимі он-лайн зможете перевірити, чи виграли.

У переможців лотереї буде час з травня по вересень на збір усіх необхідних документів та візит до посольства.

«Я рекомендую проходити медогляд, збирати документи та приходити у посольство одразу після того, як аплікант дізнається про перемогу. Найчастіше люди не встигають саме через медогляд з’явитися на співбесіду і втрачають свій шанс», - каже Валері Рід.

Для співбесіди вам потрібні будуть такі документи:

-- оригінал свідоцтва про народження,

-- свідоцтво про шлюб,

-- свідоцтво про розлучення,

-- внутрішній паспорт,

-- закордонний паспорт,

-- довідка про медичний огляд (його можна зробити лише в сертифікованому посольством США медзакладі),

-- військовий квиток,

-- довідка про несудимість (якщо ви змінювали прізвище, наприклад, після одруження, у довідці повинні бути вказані усі прізвища),

-- документ про освіту.

Якщо з того часу, відколи ви заповнили заявку, у вашому сімейному стані відбулися зміни (одружились, з’явилась дитина), то обов’язково слід мати документи, які їх засвідчують (довідка про одруження та свідоцтво про народження дитини). Негативного впливу зміни в сімейному стані на вашу заявку не матимуть.

svitua.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ