Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні стартував новий період реєстрації для участі у візовій лотереї «зелена картка»

Сьогодні стартував новий період реєстрації для участі у візовій лотереї «зелена картка», - Голос Америки.

Новий період подачі заявок в рамках візової лотереї Diversity Visa Lottery 2019 - «зелена картка» (Green Card) почнеться в середу, 18 жовтня. Всі бажаючі повинні подати заявки в період з 18 по 22 жовтня.

Спочатку період реєстрації стартував 3 жовтня, однак через технічні недоліки всі заявки, подані з 3 по 10 жовтня, пропали.

«Заявки, подані з 3 по 10 жовтня, недійсні і виключені з системи; повторні заяви не будуть вважатися дублікатними», - йдеться на сайті Державного департаменту.

Подача дублікатних заяв є підставою для дискваліфікації учасників лотереї.

«Технічні проблеми були усунуті, новий повний період подачі заявок почнеться опівдні за стандартним східним часом (EST) в середу 18 жовтня 2017 року і триватиме до полудня за східним стандартним часом в середу 22 листопада 2017 року», - повідомляється в заяві. Держдепартамент рекомендує заявникам «викинути» будь-які підтверджуючі документи і номери, що відносяться до заявок, поданих з 3 по 10 жовтня.

Держдепартамент направить автоматично сформоване повідомлення по електронній пошті кожному заявнику, зареєстрованому в програмі на початку жовтня, щоб вони відвідали сайт dvlottery.state.gov і ознайомилися «з важливою інформацією», - зазначила офіційний представник відомства Пуджа Джунджунвала.

«Ми також працюватимемо з нашими посольствами і консульствами, щоб повідомити потенційних заявників про ситуацію і новий період реєстрації, використовуючи соцмережі і ЗМІ», - додала вона.

При цьому Держдепартамент не може сказати скільки саме заявок пропали в результаті технічного збою і скільки людей подадуть нові заявки.

На сайті посольства США в Еквадорі повідомляється, що через неполадки «неможливо точно встановити, чи бере участь в лотереї країна, якщо заявник вибирав не та країна, яка є місцем його народження, що допускається при певних обставинах». Уточнюється також, що проблема не була результатом хакерської атаки.

Хоча період подачі заявок був продовжений, експерти побоюються, що багато заявників можуть не знати про необхідність зареєструватися наново.

«У всякому разі, вони таки продовжили період подачі заявок до повного місяця. Однак я сумніваюся, що тисячі заявників зі всього світу, що не заходять щодня в Інтернет, дізнаються, що їхні попередні заявки вже не дійсні», - зазначає вашингтонський юрист з імміграційних питань Кеннет Рінзлер.

Візова лотерея вже стикалася з технічними проблемами в 2011 році, коли Бюро консульських справ анулювало всі результати, виявивши, що вибір виграшних заявок не був випадковим. Тоді в Держдепартаменті заявили, що проблема була викликана переважно недостатньо ретельною перевіркою програмного забезпечення перед початком лотереї.

Для бажаючих отримати посвідку на проживання в США, у яких немає родичів або роботодавців в країні і які не є біженцями, візова лотерея - єдиний доступний варіант. Для участі необхідно мати атестат про закінчення середньої школи або кілька років досвіду роботи.

Якщо заявка дійсна, номер виявляється виграшним, а заявник задовольняє інші вимоги для потенційних іммігрантів, йому необхідно буде самостійно знайти кошти для переїзду в США. Учасники візової лотереї становлять невелику частку в щорічному потоці іммігрантів, проте вона вище, ніж частка інших ключових елементів програми, таких як робочі імміграційні візи.

У 2015 фіскальному році в рамках лотереї було видано 48 097 віз, тоді як загальне число імміграційних віз склало 531 463.

Переможці поточної лотереї отримають візи протягом 2019 фіскального року, який почнеться 1 жовтня 2018 року і закінчиться 30 вересня 2019 року.

У візовій лотереї мають право брати участь уродженці всіх країн, за винятком Бангладеш, Бразилії, Великобританії (за винятком Північної Ірландії) і її незалежних територій, В'єтнаму, Гаїті, Домініканської Республіки, Канади, материкового Китаю, Колумбії, Мексики, Нігерії, Пакистану, Перу, Сальвадору, Філіппін, Південної Кореї, Ямайки. Уродженці Гонконгу, Макао і Тайваню до участі допускаються.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ