Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні суд у Нідерландах має винести рішення щодо скіфського золота

Сьогодні Окружний суд Амстердаму в Нідерландах має намір винести рішення у справі щодо повернення Україні скіфського золота, яке перебуває на зберіганні в музеї університету Амстердама.

Скіфське золото перебуває в Нідерландах з лютого 2014 р. Тоді з кримських музеїв до Нідерландів на виставку "Крим – золотий острів у Чорному морі" було вивезено колекцію скіфського золота. Але до кінця лютого 2014 р. Крим було анексовано Росією, і голландці розгубилися, кому повертати скіфське золото.

Відповідно до норм міжнародного і національного права, золото скіфів не може бути повернуто на півострів до завершення окупації Криму Росією. Голландці вибрали єдино можливий шлях вирішення конфлікту – вирішити питання в судовому порядку, аргументуючи це тим, що кому б не було повернуто цінності, одна із сторін буде заперечувати.

Як повідомлялося, 2 грудня Печерський районний суд Києва наклав арешт на музейні експонати виставки "Крим – золотий острів у Чорному морі". Також Україна направила до Інтерполу документи для оголошення "скіфського золота" в міжнародний розшук.

112

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ