Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сьогодні світ відзначає міжнародний день боротьби зі СНІДом

Сьогодні, 1 грудня, світ відзначає міжнародний день боротьби зі СНІДом. В усьому світі епідемія ВІЛ/СНІДу перебуває під контролем, і лише в регіоні Східної Європи та Центральної Азії вона розвивається й далі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я та ЮНЕЙДС, у світі інфіковано ВІЛ майже 35 мільйонів людей. Про це пише Гал-інфо із посиланням на прес-службу МОЗ України.

Відтак, Міжнародна благодійна організація «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ» (CЦО ЛЖВ) у Всесвітній день боротьби зі СНІДом біля меморіалу «Червона стрічка» організувала акцію «Роби все вчасно». ЇЇ мета – нагадати про важливість проблеми СНІду у всому світі, підкреслити необхідність вчасного реагування та профілактики хвороби.

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі під час виступу нагадав про важливість вчасного виявлення хвороби, про необхідність тестування та проведення профілактичних заходів.

"Дякуючи спільним зусиллям держави, громадських організацій та міжнародних донорів протягом останнього десятиліття ми досягли значних успіхів у боротьбі зі СНІДом, - зазначив під час виступу Міністр.

"Втричі уповільнився темп розвитку епідемії, вдвічі вдалося зменшити поширення ВІЛ-інфекції серед наркозалежних, у сім разів – ймовірність передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини та збільшити у 22 рази обсяги охоплення антиретровірусною терапією інфікованих", - додав Олександр Квіташвілі.

Слід зазначити, що у 2015 р. більш ніж 67 тисяч осіб в Україні отримують антиретровірусну терапію (АРТ).

Президент СЦО ЛЖВ Володимир Жовтяк повідомив, що в Україні протягом останніх років щорічно виявляється майже 30 тисяч ВІЛ-позитивних осіб: «Україна, на жаль, залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції. Згідно з офіційними даними, на початок 2015 року в Україні зареєстровано 217,5 тисяч людей з ВІЛ-інфекцією віком від 15 років. Втім зараз країна перебуває на вирішальному етапі боротьби з епідемією, завдяки спільним зусиллям влади, громадськості та міжнародної спільноти», - зазначив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ