Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Сьогодні у лабораторії проведуть дослідження, чи небезпечне повітря поблизу Грибовицького сміттєзвалища

Сьогодні, 8 червня, у львівському лабораторному центрі проведуть дослідження, чи небезпечне повітря та вода поблизу Грибовицького сміттєзвалища. Про це на сьогодні на брифінгу розповіла заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, інформує кореспондент Гал-інфо.

За її словами, спеціалісти сьогодні візьмуть проби повітря та води поблизу Грибовицького сміттєзвалища. Найімовірніше, результати досліджень слід чекати завтра вранці.

Також Ірина Маруняк зазначила, що станом на сьогодні є перенавантаження сміттєвих контейнерів на околицях міста. 

"В області є  близько 600 полігонів, однак місто зараз вивозить сміття лише на шість. Бувають й випадки супротиву людей із районів. Такий процес вивозу сміття триватиме доти, доки не буде вирішене питання виділення ділянки під сміттєпереробний завод, а також територію для тимчасового складування сміття", - сказала вона.

"Звісно, є небезпека, що можуть бути перенавантажені контейнери із сміттям у місті, що може призвести до антисанітарного стану у Львові. Тоді, можливо, у місті запровадять надзвичайний стан", - зазначила Ірина Маруняк.

Внаслідок пожежі в Грибовичах токсичних речовин у повітрі немає, - Гичка

"Зараз працює робоча група із трьох інститутів, які досліджують питання, як правильно рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище", - додала заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, вчора, 7 червня, на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась масштабна пожежа, у тілі сміття утворилась тріщина розміром близько 80 м.

Сьогодні, задля спричинення зсуву сміття була залучена авіація. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ