Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові нагородять переможців обласного етапу IX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Сьогодні відбудеться нагородження переможців обласного етапу IX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика - розповіла „Гал-info” заступник начальника головного управління освіти та науки Львівської обласної держадміністрації Богдана Біляк.
„Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика - це дійство, яке об’єднує всіх українців не лише нашої держави, а й за кордоном. Сьогодні у всіх обласних містах розпочався наступний етап, на якому визначаться переможці областей, які поїдуть на всеукраїнські змагання”, - розповіла Богдана Біляк. Сьогодні о 10 годині учасники приступили до виконання завдань, які мають завершити до 13.00 години. Їхні роботи перевірятиме спеціальна комісія у Києві.
Після завершення у Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбудуться урочистості та нагородження сорокап’яти переможців обласного етапу - 27 учнів шкіл, 3 учнів ПТУ та 15 студентів ВНЗ Львівщини. Переможці отримають грамоти переможців та грамоти від Обласного управління освіти та цінні подарунки. „Деякі учасники беруть участь у конкурсі вже дев’ятий рік поспіль і навіть змагалися на міжнародному етапі конкурсу”, - зазначила Богдана Біляк. Свято проходитиме в літературно-мистецькому форматі. На сцені виступлять заслужений артист України Олег Лихач, Софія Федина, дитячо-юнацькі колективи, письменники. Також на святі буде присутнім віце-президент Української ліги меценатів Михайло Ватуляк. Найкращі роботи переможців конкурсу опублікують в газеті „Основа”.

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді. Організатором конкурсу є Міністерство освіти і науки України та Ліга українських меценатів. Перший Міжнародний конкурс знавців української мови був проведений 2000 року. Щороку він розпочинається в День української писемності та мови - 9 листопада. Конкурс проходить у чотири етапи - шкільний, районний, обласний та загальноукраїнський. Нагородження переможців, які займуть перші три місця на останньому етапі, відбувається в середині травня в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка в Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ