Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові спалювали комуністичні прапори (ФОТО)

Попри заборону Львівського окружного адміністративного суду проводити сьогодні біля Монументу Слави будь-які акції, представники націоналістичних та лівих сил таки зібралися сьогодні на вулиці Стрийській. Вони стверджують, що про заборону суду проводити мітинг знають.
Однак одна з «правих» мітингувальниць пані Дарія Гримак повідомила, що вони зібралися, щоб прослідкувати чи комуністи не порушуватимуть постанови суду. „Ми виконуємо постанову суду. Наше завдання – не допустити тут комуністичного шабашу. Вони не мають права ставити квіти, бо переворот в імперіалістичній Росії не має жодного стосунку до України. Для українців це не свято, а трагедія”, - повідомив голова ЛМО „Свободи” Іван Гринда.
Міські ж комуністи запевняють, що у них є дозвіл на проведення мітингу, бо суд заборонив проводити заходи лише обласній організації КПУ та Ветеранській організації.
Біля монументу Слави сьогодні особливо конфліктних ситуацій не було, хіба що відбулася штовханина, в якій опоненти комуністів випадково порвали свій плакат з написом про Голодомор 1932-33 років. Після цього представники правих сих спалили прапори Комуністичної партії. Вони планували спалити 2 прапори, однак «на біс», для журналістів, спалили ще й третій. Коли прапори горіли, то ні представників КПУ, ні інших лівих організації вже не було.
Що стосується законності проведення сьогодні акцій біля монументу Слави, то, як повідомив начальник міського управління міліції Ігор Цікало, суд припустився механічної помилки, а тому певна кількість комуністів намагалася провести мітинг: «Заявку на проведення мітингу подали Ветеранська організація, обласна та міська організації КПУ. Своєю постановою суд заборонив Ветеранській організації та обласній організації КПУ проводити заходи біля Монументу Слави, і механічно пропустив міську, тому вони тут зібралися».
Ігор Цікало також повідомив, що міліція була готова до провокацій: «Ми знали, що представники «Свободи» та інших правоцентриських партій запаслися яйцями та іншими речами, яким можна кидати, але вони, виконуючи постанову суду, не стали цього робити. А що стосується спалення прапорів, то в цьому, що хтось спалював якісь тряпки ніякого порушення немає».



Правоохоронці були готовими зупинити провокації






Збоку стояли львівські КУНівці



Патріотки скандують представникам лівих сил: "Чемодан-вокзал-Росія!"




Пристрасті нагнітаються:"Комуняку - на гілляку!"



Починається головне...



Міліція підтягує сили до епіцентру конфлікту



а дехто збирається додому









Порваний плакат "списали" на комуністів



Йому так і не дали поставити квіти під Монумент



Урочистий підпал комуністичної символіки



...щоб добре горіло - додали бензину



"Взвейтесь кострами..."






Одним прапором не обійшлося






Третій стяг спалювали "на біс" - для журналістів



Радість на обличчі галицьких патріотів


Підготувала Наталія КУЗЬО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ