Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні у Музеї ідей презентуватимуть виставку «Тустань: карби вічності»

Сьогодні, 23 лютого 2007 року, у Львівському музеї ідей відбудеться презентація виставки «Тустань: карби вічності». Про це «Гал-info» повідомили організатори виставки. Також відбудеться мистецька акція, приурочена річниці діяльності Державного історико-культурного заповідника «Тустань».
Під час акції директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Василь Рожко повідомить про створення громадської організації, котра щорічно займатиметься організацією фестивалю «Ту Стань!».
Перший фестиваль відбувся у вересні минулого року і залучив близько 15-ти тисяч відвідувачів.
Виставка «Тустань: карби вічності» містить матеріали про заповідник, археологічні розкопки, тодішні історичні події. Також будуть представлені творчі роботи художників, дипломні та наукові роботи.
Співорганізатор заходу Мирослава Рожко вважає, що виставка у Львові — це своєрідний звіт роботи заповідника за рік.
Серед акцій, які були успішно проведені впродовж року діяльності заповідника, –конференція у Кембриджі, семінари із радниками ЮНЕСКО та іншими діячами міжнародного рівня.
Чимало робіт про історичну цінність наскельного міста-фортеці Львівщини представить Організація української молоді «Спадщина»: фотоматеріали, відео, картини, а також результати акції-експерименту «Карпатська сигналізація».
Фортеця Тустань — пам’ятка історії, археології, архітектури та природи, яка не має аналогів у Європі. Унікальність Тустані полягає у можливості точного (90%) відтворення дерев'яної забудови, що існувала на скелях у ХІІІ ст. – не лише планувальної структури, а й вертикальної організації будівлі. Будівельники, споруджуючи неприступну фортецю на скелях, довбали в камені пази для закріплення дерев'яних конструкцій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ