Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні український народ вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру

Сьогодні український народ як і все міжнародне співтовариство вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру, - прес-служба МЗС України.

Сімдесят шість років тому, у вересні 1941 року, в урочищі Бабин Яр німецькі окупанти розпочали масові розстріли, жертвами яких стало понад 100 тисяч людей. Більшість закатованих становили українські євреї, які мешкали у місті Києві та його околицях. Лише протягом двох днів 29 і 30 вересня було розстріляно майже 34 тисячі євреїв. З того часу Бабин Яр став одним із символів Голокосту, жахливого злочину, який вчинили нацисти проти євреїв Європи.

Віддаючи шану жертвам Голокосту ми не повинні забувати про те, що Бабин Яр є також місцем спільної пам’яті для українців, євреїв, ромів, представників інших національностей, чиє життя обірвалося тут.

У цей скорботний день не можна не згадати з відчуттям вдячності і про тих, хто ризикуючи своїм життям і життям своїх близьких рятував приречених на смерть. Понад двом з половиною тисячам українців було присвоєно високе звання Праведник народів світу.

Висловлюючи щирі співчуття жертвам Голокосту, всім, хто загинув у Бабиному Яру, їхнім рідним і близьким, рішуче засуджуючи страхітливий злочин нацистського режиму, МЗС України закликає міжнародне співтовариство об’єднати зусилля для того, щоб не допустити у майбутньому повторення подібних трагедій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ