Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні день жалоби за загиблими шахтарями

Прездент України Віктор Янукович оголосив 31 липня днем жалоби за загиблими шахтарями на шахті "Суходільська-Східна" та шахті ім. Бажанова ДП «Макіїввугілля», повідомила прес-служба.

Додамо, що протягом 29 липня у м. Суходільськ Краснодонського району проводилися пошуково-рятувальні роботи на шахті „Суходільська-Східна”, де о 1 год. 57 хв. 29 липня на горизонті 915 м стався вибух.

Станом на 6 год. 31 липня пошуково-рятувальні роботи завершено. Загинуло 26 гірників, 2 постраждало.

До пошуково-рятувальних робіт залучалось 20 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля. Причина вибуху встановлюється. На місці події працює Урядова комісія на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Ю.Бойком та міністром надзвичайних ситуацій В.Балогою.

Також завершені пошуково-рятувальні роботи на шахті ім. Бажанова ДП «Макіїввугілля», де напередодні сталося раптове обрушення баштового копру (висота будівлі 65 м). Робота шахти призупинена. 538 гірників самостійно вийшли на поверхню.

Станом на 7 ранку 31 липня на поверхню підняті тіла усіх загиблих шахтарів. Таким чином, внаслідок аварії на копальні загинули 11 людей, ще 4 перебувають у лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ