Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні ввечері президент Польщі розпочне дводенний візит до України

Сьогодні ввечері президент Польщі Анджей Дуда розпочне дводенний візит до України. У Києві глава польської держави зустрінеться із представниками найвищої влади. Крім того, польський президент зустрінеться зі студентами та молодою інтелігенцією, а також з поляками, які мешкають в Україні.
Фото - Радіо Свобода

Це буде перший візит Анджей Дуди на посаді президент Польщі до України. Під час розмов політики говоритимуть про напрямки співпраці Варшави і Києва на найближчі роки.

Др. Павел Коваль з Інституту політичних студій зазначив, що попри всі обставини, взаємини обох країн можна ще багато у чому покращити. Як зауважив Коваль, Польща і Україна відмовилися від великих політичних проектів. Виникло теж враження, що українцям достатньо контактів із Берліном та Парижем.

Директор Студій Східної Європи Варшавського університету Ян Маліцький підкреслив, що президенти повинні визначити роль Польщі у мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі. Він зауважив що якщо Київ у цьому питанні розраховує на Берлін, то Варшаві на цьому полі залишається лиш співпраця з Німеччиною. «Але тоді попрошу не казати нам, що ми є найбільшим союзником в Європейському Союзі», - додав Ян Маліцький.

Під час зустрічі президентів Анджея Дуди і Петра Порошенка планується також обговорення саміту НАТО у Варшаві, що має відбутися наступного року. Польща може погодитися на те, аби тема співпраці України із Північноатлантичним Альянсом під час тієї зустрічі була також порушена.

Свій сьогоднішній візит Анджей Дуда розпочне покладанням квітів, запаленням свічок і вечірньою молитвою біля могил поляків у Биківні, яких вбили радянські службовці НКВС. Наступного дня польський глава держави поклади вінок до Могили Невідомому Солдату та до Пам’ятника Жертвам Голодомору 1932-1933 років. Лиш після цього розпочнеться офіційне привітання польського лідера українським президентом Петром Порошенком.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ