Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні визначать лауреатів обласної премії ім. Катерини Мандрик-Куйбіди

21 жовтня, о 15:00 у Палаці Потоцьких відбудеться урочисте нагородження лауреатів Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Винагороду, грошовий еквівалент якої 50 тисяч гривень, присуджуватимуть вперше у 2016 році. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Премію за кращий літературний твір на патріотичну тематику імені Катерини Мандрик-Куйбіди започатковано цього річ, а її засновниками виступають: Львівська обласна організація Національної спілки письменників України, Всеукраїнське Братство ОУН – УПА та Львівська обласна рада.

Особливістю творчої відзнаки є те, що її можуть отримати не тільки мешканці Львівщини. Тож цього року Премією удостоєні літератори зі Львова, Києва та Херсону. Мистецьку частину заходу складуть  виступи Олега Кульчицького та гурту "Ledies’ TRIO".

Довідка.

Катерина Мандрик-Куйбіда (1927 – 2004) – уродженка Прикарпаття, учасниця визвольних змагань, довговічний політв’язень. У 17 років стала підпільницею-зв’язковою УПА. За участь у визвольних змаганнях була засуджена до 10 років ув’язнення в таборах суворого режиму. У роки підпілля і в таборах найпотаємніше висловлювала у віршах, які побачили світ у роки незалежності. У збірці "Ой летіли журавлі" вміщено понад 170 пісень, записаних з голосу Катерини Куйбіди. Реабілітована 1991 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ