Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні завершується термін головування Польщі в ЄС

Оцінюючи підсумки головування Польщі, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зазначив, що політики у Варшаві проявили себе як "справжні європейці".

За його словами,незважаючи на те, що Польща не входить до єврозони, керівництво цієї країни підтримало заходи зі зміцнення євро, зокрема розробку поправок до основоположних документів ЄС, які покликані забезпечити бюджетну дисципліну, а також розширення Європейського фонду фінансової стабільності, повідомляє Кореспондент.

Головування з 1січня переходить до Данії. Міністр данського уряду з європейських справ Микола Ваммен заявив, що головним пріоритетом Копенгагена буде збереження єдності ЄС і, зокрема, поліпшення відносин з Великобританією, яка єдина з країн Євросоюзу прямо відмовилася схвалити нещодавні домовленості про заходи щодо фінансової стабілізації.

Як повідомлялося,міністерство закордонних справ Польщі засмучене розвитком справи колишньої голови українського уряду Юлії Тимошенко, яку вчора доставили із СІЗО в Києві до виправної колонії в Харківській області. У той же час, відомство не уточнило,який вплив на відносини України з ЄС матиме етапування Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ