Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сорос: після "брекзита" розпад ЄС став незворотнім

Американський фінансист Джордж Сорос заявив, що після референдуму про вихід Британії з ЄС процес розпаду Євросоюзу став незворотнім, - BBC.

"Зараз катастрофічний сценарій, якого багато хто боявся, матеріалізувався, зробивши розпад Євросоюзу практично незворотнім", - йдеться в коментарі Джорджа Сороса, опублікованому на сайті Project Syndicate.

За словами фінансиста, в Євросоюзі накопичилася велика кількість невирішених проблем, які майже не залишають шансі на збереження блоку після виходу з нього Британії.

"Напруга у відносинах між країнами-членами ЄС досягла переломного моменту. Як через біженців, так і через суперечності у відносинах між країнами-кредиторами та країнами-боржниками в межах єврозони", - вважає фінансист.

При цьому пан Сорос закликає зацікавлені сторони "не опускати руки" і спробувати реконструювати Союз на нових умовах.

За словами Джорджа Сороса, сама Британія може отримати, а може і не отримати передбачувані вигоди від виходу з ЄС. Однак в короткостроковій і середньостроковій перспективі жителів країни чекають складнощі: курс фунта опустився до мінімальних значень за останні 30 років, також найближчим часом на фінансових ринках буде спостерігатися нестабільність.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ