Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

СОТ приступила до розгляду скарги України на Росію

Світова організація торгівлі (СОТ) розпочала створення експертної групи щодо скарги України на обмеження Росією імпорту вагонів і залізничного устаткування з України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Вимога щодо ініціювання розслідування Україна направила до СОТ ще в листопаді 2015 року. До суперечки приєдналися Японія, США, ЄС, Китай, Індонезія та Сінгапур.

"Це ще один крок у контексті нашої комплексного протидії російській торговій агресії в рамках СОТ. Ми впевнені у своїй позиції і докладемо всі зусилля, щоб Орган з вирішення суперечок (ОРС) прийняв позитивне рішення, а РФ припинила застосування неправомірних заходів щодо обмеження українського імпорту", - заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

За даними міністерства, російські сертифікаційні органи в 2014 році почали масово зупиняти дію раніше виданих сертифікатів відповідності українських виробників, а також без достатніх підстав обмежили видачу нових сертифікатів.

У жовтні 2015 року в ОРС був поданий запит на проведення консультацій з РФ щодо імпорту залізничних вагонів та іншого обладнання з України.

У грудні того ж року відбулися консультації з РФ в рамках спору, однак сторони не прийшли до прийняття взаємоприйнятного рішення, Росія не скасувала обмеження.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ