Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спалах епідемії грипу в Західній Україні – спецоперація?

Видання Jamestown Foundation, яке дислокується у Вашингтоні, репрезентує однойменний дослідний центр і приділяє багато уваги вивченню методів роботи спецслужб, зробило надбанням гласності свідчення одного з високопоставлених генералів української контррозвідки про те, що епідемія в Західній Україні за всіма ознаками має штучний характер. Повідомив Главред.

Видання пише: «Основна відмінність спалаху грипу цього року полягає в тому, що він сконцентрований виключно на заході України».

Далі наводиться статистика, якою чомусь не оперують офіційні джерела в Україні: «Станом на 2 листопада у восьми областях Західної України було виявлено понад 200 тисяч випадків грипу в порівнянні з 30 тисячами у Центральній, 6 тисячами в Південній і 10 тисячами у Східній Україні».

Потім Jamestown Foundation посилається на свої джерела в Україні: «Один з генералів контррозвідки СБУ вважає, що спалах цілком підпадає під ознаки спецоперації». І така думка побутує не тільки серед високих чинів із спецслужб в Києві. Генерал «отримує щоденні звіти від своїх колег по службі із Західної України, які й дали йому підстави зробити такий жахливий висновок. Генерал також запропонував поспілкуватися з жителем міста Стебник Львівської області, який готовий свідчити про те, що він спостерігав за підозрілими особами, які, на його думку, мають відношення до поширення вірусу грипу. Jamestown Foundation спробує взяти у нього інтерв'ю».

Видання, досліджуючи версію штучної епідемії, призводить і такий, невідомий досі, факт: «Колишній високий чиновник з президентської адміністрації Леоніда Кучми розповів про те, що в розпал «помаранчевої» революції деякі офіцери СБУ пропонували Кучмі розігнати натовп за допомогою таємного військового хімічного речовини з вірусом грипу. Кучма відмовився, оскільки це призвело б до втрати багатьох життів, за які він поніс би відповідальність».

Очевидно, що цього разу фахівці з спецопераціям знайшли порозуміння. Jamestown Foundation наводить також міркування лікарів із Західної України, які «задаються питанням: хіба той факт, що спалах грипу концентрується за регіональною ознакою, не свідчить про те, що він створений штучно (має «організований характер»). Чому грип не поширюється так масово за межі Західної України?

«Заява лікарів Західної України», підписана авторитетними медиками, вченими, організаторами охорони здоров'я, акцентується на тому, що вузько локальний характер епідемії лише у західному регіоні не має пояснень з точки зору медицини і наводить на дуже тривожні підозри, «які слід шукати не в медичної, а в політичній сфері».

Лікарі акцентують увагу на тому, що після спалаху епідемії з оточення Президента Ющенка відразу пролунали пропозиції про введення в країні надзвичайного стану. «А що таке надзвичайний стан у їх розумінні? - Запитують лікарі. - Це перенесення президентських виборів, а значить, продовження перебування на посаді Віктора Ющенка, шанси якого виграти вибори 17 січня дорівнюють нулю».

Громадянська та професійна совість людей у білих халатах заявляє мужньо: «Так вимальовується цілісна операція збереження на посаді політика-банкрута - ціною життя ні в чому не винних людей».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ