Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Співробітники Інтера: студію палили зсередини

До будівлі, де розташований офіс "Національних інформаційних систем" (НІС) у Києві, у неділю увірвалися 15 озброєних людей, заявили у компанії "Інтер Медіа Груп".

НІС виробляє програми для телеканалу "Інтер". Вдень у їхньому приміщенні на вулиці Щусєва сталася пожежа.

У Нацполіції повідомили, що вогонь спалахнув через димову шашку. За словами речниці Головного управління Національної поліції у Києві Оксани Блищик, шашку пожбурила група невідомих, які перед тим підпалили шини під офісом каналу.

"Група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні намети і принесли шини", - написала вона на Facebook.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пікет влаштували колишні військові.

"Це, в основному, у минулому - військовослужбовці 30-ї бригади Збройних сил, які об'єдналися в такому протесті", - сказав він в ефірі "ТСН Тиждень" на телеканалі "1+1".

Водночас у заяві компанії ідеться про те, що "нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю".

Співробітники студії розповіли ВВС Україна, що бачили кілька осередків вогню, окрім того люди у камуфляжі били їх і забирали відеокамери.

"Напад застав мене на другому поверсі. Коли я вийшов із ньюзруму навпроти студії, там вже палав вогонь. Це було перше огнище. Потім на другий поверх зайшла команда підпалювачів, витіснила звідти більшість персоналу вогнегасниками, після чого вони зайшли до редакції міжнародних новин, і через хвилину там також був відкритий вогонь", - розповів воєнкор "Інтера" Руслан Смєщук.

"Приміщення було сильно задимлене, ми почали задихатися", - додав він.

На сайті каналу "Інтер" зазначили, що одна співробітниця під час пожежі зламала ногу, ще кілька людей отруїлися чадним газом.

Ввечері співробітники каналу зібралися на сходах підпаленої будівлі, аби вести звідти ефір.

У поліції повідомили, що "кілька учасників події доставляють в управління поліції для з'ясування їхніх особистих даних і надання пояснень".

На місці інциденту працюють пожежні, експерти та слідчо-оперативна група.

На каналі повідомили, що внаслідок підпалу на вулиці Щусєва знищена телевізійна студія програми "Подробиці".

Медіа також цитують директора "Національних інформаційних систем" Олександра Пилипця, за словами якого нападники нібито залишили у приміщенні студії протитанкову міну.

Нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю Інтер Медіа Груп

Компанія попросила втрутитися у ситуацію президента Петра Порошенка.

Там повідомили, що із заявами про злочин звернулися до Генеральної прокуратури, СБУ, МВС і Нацполіції.

"Інтер Медіа Груп" вимагає провести об'єктивне розслідування і гарантувати безпеку роботи засобів масової інформації", - також зазначено у заяві.

"Інтер" часто звинувачують в "антиукраїнській позиції", протести біля приміщення телеканалу проводять уже не вперше.

"Пожежа на "Інтері" - дуже погана історія. Це великий урок як для влади, яка замість розслідувати справу щодо столярових і Ко політизувала цю історію і розводила істерику, так і для всіх патріотів-ентузіастів, які зараз сядуть всерйоз та надовго. А головне - сядуть же дурники, а організатори продовжать обслуговувати своїх політичних патронів, як в країні, так і за її межами", - написала журналістка і телеведуча Тетяна Даниленко.

"Там люди! Яким би гнилим керівництво ж блін не було, причому тут інші працівники? Взагалі, що так можна вирішити?", - запитує колега із ICTV Ірина Макарчук.

"Читаю коментарі з приводу пожежі і гиджуся. Так гиджуся. Повсідались на диванах і пишуть, пишуть, тішаться. Що ви, друзі, в житті зробили, щоб шось палити і когось проклинати?" - прокоментувала співробітниця "Інтера" Інна Білецька.

"Владо, прокинься нарешті! Суд Лінча почав свою криваву ходу! Чому не працює правоохоронна система?" - прокоментував на сторінці ВВС Україна у Facebook користувач із іменем Vital Vitaly.

"Це жахливий удар по іміджу України", - додав Євген Заславський.

"Винна влада (СБУ, прокуратура, МВС, мінстець, Нацрада з питань ТБ і РМ), яка не вживає жодних заходів проти пропутінського "Інтера"! Тому в людей вже здають нерви від такого нахабства, коли в Україні безперешкодно працюють ворожі ЗМІ! Хоча, метод і не зовсім законний..." - також висловився Sergiy Kolupov.

"А чого #Интер хвилюється? Підпалили сторонню студію НІС, яка робить новини, але не має жодного стосунку до каналу. Безлюдна завжди так каже", - написав шеф-редактор у Zaxid.Net.

"Я не розумію як можна зловтішатися щодо пожежі в будівлі "Інтера". - висловилася шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна. - І не вважаю за потрібне пояснювати, що якщо ми - демократична держава, то це - не методи. Варварство, скотство і кримінальний злочин".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ