Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місці

Патрульні поліцейські отримали на оснащення мобільні банківські термінали. З їх допомогою громадяни при бажанні матимуть змогу розрахуватися за скоєне адміністративне правопорушення на місці його скоєння. У майбутньому сплата штрафу на місці дасть змогу зменшити його наполовину. Повідомили в прес-службі МВС України.

Старший інспектор патрульної поліції Києва лейтенант поліції Олександр Віт розповів, як діє мобільний термінал та як з його допомогою можна оплатити штраф за адміністративне правопорушення – оперативно і без корупції з боку правоохоронців.

Після складання патрульним поліцейським постанови в адміністративному протоколі він вводить в термінал номер постанови та суму штрафу. Відтак гроші, внесені водієм-правопорушником, гарантовано потраплять саме на оплату його штрафу. Документом, який підтверджує сплату, стане роздрукований терміналом чек.

Олександр Віт також нагадав порядок, за яким тепер відбувається сплата адміністративних стягнень. Зокрема, водій-порушник повинен сплатити штраф упродовж 10 днів. У разі несплати штрафу у зазначений строк сумаадмінштрафу подвоюється. У той же час мобільний термінал в поліцейському автомобілі може суттєво спростити життя громадянина, стосовно якого поліцейські винесли постанову у справі про адміністративне правопорушення.

"У майбутньому планується, що для таких водіїв, які захочуть на місці сплатити штраф, буде бонус: штраф для них буде зменшено вдвічі", – зазначив офіцер поліції.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ