Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Спочатку року затримано 29 посадовців-хабарників, - Військова прокуратура

16 серпня цього року у Львові під головуванням т.в.о. військового прокурора Західного регіону України Євгена Білоусова відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан запобігання і протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах. Про це повідомила прес-служба Військової прокуратури Західного регіону України.

Участь взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка, прокурор Львівської області Юрій Квятківський та керівники правоохоронних органів.

За словами Євгена Білоусова, впродовж 7 місяців 2017 року Військовою прокуратурою Західного регіону України розслідувалось 1771 кримінальне провадження (6% з усіх розслідуваних слідчими органами прокуратури України). З них досудове розслідування завершено у 736 провадженнях та скеровано до суду 438 обвинувальних актів (12% із усіх направлених слідчими органів прокуратури).

Боротьба з корупцією. Із направлених до суду 58 кримінальних проваджень у сфері корупції (перший результат по Україні серед прокуратур обласного рівня), 52 – за фактами хабарництва посадовцями різних рівнів, а у 45 провадженнях судами вже винесено вироки.

Окрім того, в тандемі з оперативними підрозділами СБУ та Нацполіції України затримано 29 посадовців. Сума отриманої неправомірної вигоди становила 314 тис грн, 77 тис доларів США та 1 тис євро.

Захист фінансово-економічних інтересів держави. Цьогоріч до суду з обвинувальним актом скеровано 5 кримінальних проваджень вказаної категорії (3 місце по Україні серед прокуратур обласного рівня).

У вказаних кримінальних провадженнях встановлено збитків на суму 934 тис грн, з яких у межах кримінального судочинства забезпечено відшкодування 928 тис грн (99%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ