Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Спорт

Спортивна громадська рада Львова закликала казначейство до моральності, - відкритий лист

Громадська рада з питань розвитку фізичної культури і спорту м. Львова звернулася з відкритим листом до Головного управління Державної казначейської служби у Львівській області. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Члени Громадської ради з питань розвитку фізичної культури і спорту м. Львова звернулися з відкритим листом до казначейства області.

Станом на сьогодні у міста є майже півмільйонна заборгованість перед спортивними організаціями за проведені у 2014 році спортивні заходи та за придбаний спортивний інвентар для спортивних секцій.

«З урахування того, що економіка України рухається у прірву, не підтримка, чи нехтування підтримкою молодіжних організацій, у тому числі спортивних, не проплата коштів за проведені заходи чи на закупівлю спортивного інвентарю, призведе до деградації українського суспільства. В Україні ХХІ ст. українське казначейство не проплачує кошти для наших дітей. Натомість знаходяться кошти на потреби міністерств: на купівлю автомобілів, дорогі ремонти, авіаперельоти. Хто буде відповідати за це?», - зазначає Олександр Козловський, голова Громадської ради з питань розвитку фізичної культури і спорту м. Львова, Голова Львівської Федерації Айкідо-Йосінкан.

Загалом цього року у Львові проведено вже 50 спортивних заходів, а участь у них взяли близько 10 тис. спортсменів.

«Ситуація в галузі фізичної культури та спорту є справді важкою – місто розрахувалося зі спортивними організаціями, а казначейство не проводить платежі. Коли ми ділимося нашим болем з колегами з європейських міст, вони просто не розуміють, що відбувається. Всі ми говоримо, що діти - це наше майбутнє, але це майбутнє ми творимо сьогодні. А є люди, які цьому перешкоджають. Спортивна громадська громадськість не може більше чекати, тому ми закликає всіх, від кого залежить рішення, бути моральними і думати про дітей», - зазначає Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’Ї та спорту.

Нагадаємо, за інформацією департаменту фінансової політики, станом на 13 листопада казначейство не виконало платіжних доручень розпорядників та оджержувачів коштів міського бюджету Львова на суму понад 83,65 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ