Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Спорудження першої вітроелектростанції потужністю 50 мВт розпочнуть у Дрогобицькому районі

29 листопада у Львівській облдержадміністрації, на засіданні архітектурно-містобудівної ради під головуванням начальника головного управління з питань Євро 2012, містобудування та будівництва Володимира Лавріна, було розглянуто проект детального плану території для розміщення вітрової електростанції в Дрогобицькому районі. Замовник даного проекту – Дрогобицька районна рада, розробник – інститут «Укрзахіденергопроект» (м. Львів), повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив Володимир Лаврін, спорудження вітроелектростанції в Дрогобицькому районі потужністю 50 мВт є першим кроком до розвитку вітрової енергетики у Львівській області, створення енергетичної незалежності регіону. Він також повідомив, що Дрогобицька вітрова електростанція є однією із чотирьох ВЕС, проектні роботи щодо яких вже розпочато.

Під час обговорення також було відзначено, що території Українських Карпат, узбережжя Чорного та Азовського морів є найбільш придатними для розвитку вітроенергетики в Україні.

Проект розміщення вітроелектростанції в Дрогобицькому районі погоджений усіма зацікавленими службами  і  рекомендований архітектурно-містобудівною радою на затвердження Дрогобицької районної ради.

Довідка:

Вітрова електростанція потужністю 50 мВт зможе забезпечити електроенергією місто з населенням в 30 тис. мешканців. Вартість її будівництва становить – 80 млн. євро. При споруджені цієї вітроелектростанції буде задіяно близько 100 чоловік, а також 20 осіб отримають роботу під час її експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ