Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа 11 вагонів лісу: підприємцю оголошено про підозру

Підприємцю, котрий намагався вивезти у країни ЄС 11 вагонів лісу за підробленим документом прокуратурою оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення - підробка та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України) підприємцю, який використав підроблений сертифікат для вивезення за межі митної території України в країни ЄС ялинок та ялиць.

Йдеться про ситуацію, коли активісти восени цього року в м. Чоп зупинили вагони, у яких намагалися вивезти за кордон велику партію хвойної деревини.

Слідством встановлено, що фізична особа-підприємець, з метою вивезення за межі митної території України товару «деревина паливна», використав завідомо підроблений документ – сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

Зокрема, підприємець, для одержання сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, подав до Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства заяву з товарно-транспортними накладними на товар – дрова хвойних порід ялина, ялиця, у якій містилася неправдива інформація.

Отримавши сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, зазначивши ньому недостовірну інформацію у подальшому, підприємець, серед поданих до декларування та митноого оформлення вантажів документів, надав і підроблений сертифікат.

Згідно з Експертним висновком Закарпатської торгово-промислової палати, складеним на партію товару, на яку було видано Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, зафіксовано довжину дров, яка не відповідає зазначеній у поданому сертифікаті. Тобто це підтверджує, що відомості, які містяться у поданому підприємцем сертифікаті не відповідають фактично завантаженому в 11 залізничних вагонів товару.

Довідка.

Частина 4 статті 358 КК України - використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ