Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Справа Димінського: первинна ДНК-експертиза проведена і вже є результати

Учора, 29 червня, у Києві відбулась зустріч представників ІТ спільноти Львова з представниками Головного слідчого управління Національної поліції України: Невгадом Віталієм (заступник Голови Національної поліції України - начальник Головного слідчого управління), Батюком Миколою (заступник начальника управління начальник 1-го відділу), Євгенієм Колесником (начальник Головного слідчого управління). Йшлося про перебіг розслідування смертельного ДТП за участі бізнесмена Петра Димінського. Про це повідомлено на сторінці на ФБ - "Чесне розслідування вбивства Наталі Тріли".

Зокрема, у повідомленні сказано: "Ми задавали багато питань про хід слідства, але не на всі з них представники МВС відповідали, керуючись статтею 222 про недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування. Тим не менше, нам вдалось отримати відповіді на наступні, важливі на даний момент, питання

- Первинна ДНК експертиза проведена і вже є результати.
- Проведено обшуки у причетних до справи осіб.
- Досудове розслідування триватиме не менше як два місяці з дати ДТП з умовою продовження терміну до повного зібрання доказової бази, потрібної у суді. Рішення про передачу справи до суду буде прийматися на підставі сукупності всіх доказів. Відсутність в Україні підозрюваних, а також відсутність можливості взяти у них зразки ДНК не впливає на проведення інших слідчих дій по справі.

- Постраждалій стороні не надаються усі матеріали справи, а саме результати експертизи ДНК, оскільки це може зашкодити слідству і збору усієї доказової інформації справи, в тому числі надає потенційному підозрюваному більше маневрів для захисту. Згідно закону, слідчий сам приймає рішення, які матеріали справи надавати потерпілій стороні, а які ні.

- Слідство готове працювати зі свідками, якщо такі є і надати їм повну конфіденційність згідно процесу захисту свідків. Працювати зі свідками готовий безпосередньо Невгад Віталій.

- Частину людей, яких було зафіксовано на фото та відео з місця події, вже допитали, ідентифікація інших присутніх осіб проводиться.

- Слідство готове і буде співпрацювати з міжнародними структурами для екстрадиції підозрюваного з іноземної держави, якщо виникне така потреба.

Представники МВС погодилися на щотижневі брифінги у форматі скайп-розмови з представниками ІТ спільноти Львова, щоб звітувати про перебіг справи. Згоду на брифінги дав Микола Батюк з підтвердженням Невгада Віталія.

Надалі будемо публікувати інформацію із щотижневих брифінгів на цій сторінці, тому слідкуйте за оновленнями.

Нагадаємо, 18 серпня поблизу села Ямельня на Львівщині сталося ДТП за участі машини Петра Димінського. Його автомобіль Mercedes зіткнувся з авто Opel Astra, внаслідок чого загинула водійка Opel, 31-річна Наталія Тріла.

У поліції заявляли, що за кермом Mercedes був "43-річний львів'янин", який представився охоронцем Димінського.

Родич загиблої Степан Мацевко, який повідомив про трагедію, стверджує, що за кермом Mercedes був сам Димінський, але після ДТП він пересів до авто супроводу і поїхав з місця аварії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ