Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу командира, що побив солдата, скерували на повторний розгляд

Кримінальне провадження за підозрою в перевищенні влади командиром одного з батальйонів військової частини Нацгвардії відправили на новий судовий розгляд. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

29 червня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав позицію військової прокуратури Рівненського гарнізону, скасувавши рішення суддів першої та апеляційної інстанцій, та скерував кримінальне провадження щодо екс-командира одного з батальйонів військової частини Національної гвардії України на новий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, що підполковник Б., будучи незадоволеним підлеглим солдатом, наприкінці січня 2015 року близько 16.20 наніс останньому тілесні ушкодження рукояткою пістолета в голову.

Не врахувавши вказані обставини, суди першої та апеляційної інстанцій виправдали військовослужбовця. Але прокуратура гарнізону не погодилася з такими рішеннями і оскаржила їх до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Державне обвинувачення в суді підтримує військова прокуратура Рівненського гарнізону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ