Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ: у 24 з 68 проваджень, переданих до суду, розгляд не розпочався

Із 68 кримінальних проваджень, у яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до судових інстанцій, 24 наразі залишаються без судового розгляду. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

При цьому деякі справи перебувають поза увагою служителів Феміди понад рік. «Рекордсменом» за параметром затримки розгляду у суді є провадження стосовно судді Сєвєродонецького міського суду (відома у ЗМІ як «Суддя з нерухомістю в Іспанії»), яке вже 15 місяців перебуває без руху в Слов’янському міськрайонному суді Донецької області. Понад рік не розглядається й справа про незаконний вплив на Міністра економічного розвитку та торгівлі.

Серед причин затягування розгляду справ у судах: проблеми з визначенням підсудності, зайнятість та відвід служителів Феміди, неявка учасників процесу, повернення обвинувального акту прокурорам САП, тривалий розгляд в апеляційній інстанції тощо.

Інформацію про інші провадження, розслідувані детективами НАБУ й передані до суду, а також статус їх розгляду служителями Феміди — в оновленій таблиці на сайті Бюро. Також вашій увазі – оновлена інфографіка «Антирейтинг справ у судах».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ