Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справи про вибухи в Дніпропетровську в 2012 і 2011 роках об'єднали

Кримінальні справи про серію вибухів в Дніпропетровську в квітні нинішнього року і торішній аналогічний злочин об'єднали в одне провадження, повідомив начальник Головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури України Вадим Горан.

"Відпрацьовуються основні чотири версії, і я б не хотів їх озвучувати, оскільки це може зашкодити слідству. Хочу сказати одне - в минулому році був аналогічний злочин скоєний в Дніпропетровську. На сьогоднішній день ці два злочини об'єднані в одне провадження, оскільки почерк вчинення цих злочинів однаковий", - сказав він в ефірі "5 каналу".

"Є припущення, що ці два злочини могли бути вчинені одними особами", - сказав Горан.

Як повідомлялося, 16 листопада 2011 року вночі в Дніпропетровську в районі зупинки громадського транспорту "Центральна", розташованої поруч з торговим центром ЦУМ, стався вибух невстановленого вибухового пристрою, яке знаходилося в бетонній сміттєвій урні. В результаті вибуху загинув громадянин України. За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), проте в результаті проведених слідчих дій прокурор Дніпропетровської області виніс постанову про перекваліфікацію складу злочину за ознаками ч.3 ст.258 КК (теракт).

27 квітня 2012 вдень у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ