Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Справжня Америка починається не у Вашингтоні, а в селі, – Посол США у Львові

3 листопада у Львівській обласній раді відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Олега Панькевича з Послом США в Україні Джоном Френсісом Теффтом.

«Мені завжди дуже приємно перебувати у Львові. Ми планували цю поїздку ще місяць тому, і, повірте, вирватись зі столиці України до районів, а тим паче до сіл досить важко. Я родом з Вісконсина – фермерського регіону, який славиться заготівлею і переробкою молока, тому знаю, що справжня Америка починається не у Вашингтоні, а в селі», – зазначив Джон Теффт.

Він також повідомив про те, що основна мета його візиту на Львівщину – взяти участь у конференції, організованій Американським посольством та ТОВ "Шеврон Україна". Ця конференція має дати відповіді на запитання стосовно видобутку сланцевого газу, а її учасники - поділися досвідом у сфері розробки газів.

«США підтримує проведення прозорих тендерів, – зазначив Посол. – Необхідно врахувати інтереси людей, захистити природне середовище і сприяти енергетичній безпеці України.

Говорячи про аграрний сектор я вважаю, що не лише Львівський регіон, але й вся Україна має значний потенціал у сільському господарстві. Як ви знаєте є ряд потужних американських компаній, які займаються експортом зерна в Україні, а також є інвестори і в інших сферах сільського господарства та харчової промисловості. Звичайно, є проблеми, які має подолати центральна влада, стосовно перешкоджання діяльності таких компаній, проте, спілкуючись із місцевою владою я заохочую їх запрошувати до себе інвесторів, щоб ті могли скористатися з великого потенціалу Львівського регіону та й України в аграрній сфері».

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначив, що прийняття рішення про видобуток сланцевого газу має відбуватися прозоро, питання обговорять не лише на сесії Львівської обласної ради, а й на сесіях районних та сільських рад. На імпровізованому брифінгу для журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ