Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Список професій, що мають право рано виходити на пенсію, скоротили

Уряд скоротив перелік професій, які мають право на ранній вихід на пенсію у зв'язку з особливостями умов праці. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у п'ятницю, передає УНІАН.

Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, шкідливість умов праці, що дає право на пільгову пенсію, встановлюється виключно атестацією робочих місць.

"Скажіть, будь ласка, як можна атестувати за умовами праці посаду директора шахти, він же не перебуває на підземних роботах?", – сказав Рева.

Міністр зазначив, що списки професій, які мають право на пільгову пенсію, були істотно розширені за часів президента Януковича.

Глава Мінсоцполітики запропонував скоротити ці списки для забезпечення соціальної справедливості та зменшення навантаження на бюджет Пенсійного фонду.

"Постанова, яку ми приймаємо, направлена на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом, я звертаю увагу на це", – додав Рева.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в свою чергу заявив, що в цих списках є безліч професій, які не існують на даний момент, наприклад, кочегар паровоза, і які потрібно прибрати.

"Ми зараз це рішення приймаємо. Нехай міністерство спільно з роботодавцями та профільними профспілками сідають, і по кожній професії відпрацьовують. Якщо ми доведемо, що реально є така професія і вона дуже важлива, ми будемо це вирішувати", – сказав Гройсман.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ