Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США офіційно виступили на захист журналіста Сущенка в ОБСЄ

Офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан у четвер виступив на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні, наголосивши на безпідставності звинувачень РФ проти журналіста Романа Сущенка та закликавши Москву негайно звільнити українського журналіста, - Укрінформ.

"Росія затримала десятки українців за різних безпідставних приводів. Сполучені Штати глибоко стурбовані тим, що московський суд може присудити журналісту Роману Сущенкудо 20 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у шпигунстві. Ми закликаємо Росію зняти ці звинувачення", - заявив представник США.

Він зауважив, що Сполучені Штати також стежать за справами Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких засудили в травні 2016 року за звинуваченнями у фальшивому "тероризмі".

"Ми закликаємо Росію повернути обох чоловіків до України", - наголосив американський дипломат.

Водночас, він звернув увагу на політично мотивоване переслідування кримських татар та інших, що виступають проти окупації Криму. У цьому зв'язку керівник Місії США згадав про засудження на півострові академіка Дмитра Штибликова за звинуваченням у саботажі.

"Сполучені Штати закликають Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, включаючи зобов'язання перед ОБСЄ, поважати суверенітет й територіальну цілісність України", наголосив представник Місії США.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ