Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США планують перезапустити мирні переговори з РФ щодо ситуації в Україні - Washington Post

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа хоче перезапустити переговори щодо мирного врегулювання ситуації в Україні. Про це пише видання The Washington Post з посиланням на американських посадовців та зовнішніх експертів.

Автор статті, посилаючись на двох американських посадовців, зауважує, що в березні Трамп на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сказав їй, що криза в Україні - це відповідальність Європи і що Сполучені Штати не будуть активно долучатися до її врегулювання.

Проте, як стверджують джерела, через два місяці Адміністрація Трампа вирішила змінити курс та планує знову взятися за питання, які стосуються України, істотною мірою. У цьому зв'язку сказано, що для державного секретаря Рекса Тіллерсона питання стосовно України може стати початком реалізації зірваного плану для покращення американсько-російських відносин.

Водночас, зазначається, що ідея Тіллерсона перебуває все ще на початкових стадіях. Ця ідея полягає у перезапуску мирних переговорів, в яких у минулому році брала участь адміністрація Барака Обами з надією, що нові обставини та особи зможуть забезпечити кращий результат.

При цьому автор стверджує, що європейські високопосадовці, у свою чергу, підтримують такі наміри Адміністрації Трампа. "Ми високо цінуємо, що нова адміністрація буде більш залученою у питанні України. На початку, здавалося, що вони не дуже зацікавлені у цьому питанні. Це змінилося великою мірою", - повідомив виданню 17 травня міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.

Також зазначається, що зміна у підходах Трампа стала очевидною, коли він 10 травня провів широко висвітлені переговори з міністром закордонним справ Росії Сергієм Лавровим і менш помітну зустріч з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Пізніше в інтерв'ю телеканалу Fow News Трамп повідомив: "Я сказав, хлопці, ви повинні добитися миру, ви повинні досягти миру", - наголосив Трамп.

Водночас, зазначається, що хоча Білий дім відмовився коментувати, американські посадовці та інші підтверджують, що Тіллерсон мав декілька обговорень з Лавровим щодо подальшого просування у цьому питанні. Також сказано, що Тіллерсон планує призначити спеціального посланника в Держдепартаменті, який буде відповідальним за нові зусилля у питаннях, які стосуються України.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп має намір внести бюджетні пропозиції, щоб замість безоплатної військової допомоги надавати Україні кредити.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ