Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США поки не планують обговорювати з Україною новий договір замість Будапештського меморандуму

Вашингтон має намір "серйозно працювати" з Києвом щодо забезпечення безпеки України, але про конкретні домовленості говорити поки рано. Про це в інтерв'ю ZN.UAрозповів посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

Дипломат прокоментував заяву Петра Порошенка про необхідність підписання нового міжнародного договору, що заміняє Будапештський меморандум і дає Україні гарантії безпеки аж до військової підтримки.

На питання ZN.UA, чи можуть США підписати з Україною такий документ, Пайетт відповів: "Я впевнений, що як тільки новообраний президент Порошенко приступить до виконання своїх обов'язків, ми неодмінно будемо обговорювати з ним наше подальше співробітництво у сфері оборони і безпеки".

"Обговорювати якусь конкретну домовленість на даному етапі, мабуть, було б занадто рано. Але я впевнений, що з цим керівництвом України ми будемо працювати дуже щільно, щоб зміцнити безпеку України", - підкреслив він.

Посол США в Україні також заявив, що підписаний США, Великобританією, Росією та Україною Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, відомий як Будапештський меморандум, не надавав Україні гарантій безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ