Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США пригрозили новими санкціями проти КНДР

Адміністрація США заявила про можливість введення нових санкцій проти Північної Кореї після заяви лідера цієї країни про продовження розробки міжконтинентальних балістичних ракет, які можуть досягти Сполучених Штатів.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не виключаємо вірогідності запровадження додаткових санкцій (проти Пхеньяна – ред.)", - наголосив Кірбі.

Читайте також: Трамп прокоментував заяву КНДР про ядерну зброю, здатну досягти США

Він уточнив, що тиск посилиться в разі, якщо північнокорейське керівництво продовжить свої програми.

"Нам, звичайно, відомо, що він (лідер КНДР – ред.) заявив. Очевидно, ми знаємо про можливості, які вони розвивають, і через це Сполучені Штати продовжують працювати з міжнародним співтовариством, щоб притягти Пхеньян до відповідальності", - підкреслив Кірбі.

У цьому зв'язку він уточнив, що, за наявною інформацією, Північна Корея розробляє балістичні технології, але поки не має можливості розмістити ядерні боєголовки на своїх прототипах міжконтинентальних ракет. Він заявив що запуски ракет, у яких використовуються балістичні технології, "є неприпустимим".

Представник Державного департаменту США також нагадав, що останні міжнародні санкції, запроваджені проти КНДР, були найбільш суворими за останні два десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ