Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США: Росія повністю відповідальна за бомбардування Алеппо

У США вважають, що Росія повністю відповідальна за авіанальоти в сирійському Алеппо. Про це заявив офіційний представник Держдепу США Джон Кірбі, передає Deutsche Welle.

При цьому, говорячи про бомбардування сирійських лікарень, Кірбі зауважив, що не знає, російські чи сирійські літаки здійснюють нальоти.

"Це можуть бути і одні, і інші. Але навіть якщо це не російські літаки, а сирійські, РФ повністю відповідальна за вплив, який вона, як ми знаємо, має на режим Асада. Це вплив, який Москва може застосувати для припинення нальотів", - заявив Кірбі.

Коментуючи висловлювання одного з журналістів, який нагадав, що Росія відкидає всі звинувачення, Кірбі зауважив, що це не звинувачення, а спостереження, які зробили авторитетні організації на місцях.

Видання нагадує, що на початку листопада Кірбі висловив думку, що сирійці не отримали жодної користі від гуманітарної паузи, введеної Росією в Алеппо. У Держдепі тоді заявили, що гуманітарні паузи вводять не тільки, щоб дозволити жителям покинути місто, а й щоб доправити їм гуманітарну допомогу. При цьому жителям Алеппо, за словами Кірбі, не було надано жодної допомоги.

У понеділок, 21 листопада, постійний представник США при ООН Саманта Павер оприлюднила поіменний список військових керівників, які стояли за ударами сирійських урядових сил по цивільному населенню протягом останніх п'яти років.

Напередодні в ООН заявили, що за кілька днів в Алеппо були вбиті сотні цивільних.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ