Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США виділяють гроші на боротьбу з російською пропагандою в країнах Балтії

Посольство США в Литві виділяє грант у розмірі $500 тис. для російськомовних журналістів, яким пропонують взяти участь у тренінгу в сфері журналістських розслідувань задля протидії російській пропаганді.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на сайт посольства США в Литві.

Як зазначається, проект, розрахований на рік (до 30 листопада 2016 року), називається «Тренінг з розслідувальної журналістики для протидії російській інформаційній діяльності в країнах Балтії».

Координувати навчальний процес буде посольство в Литві, хоча саме повідомлення про грант розміщене від імені посольств в трьох країнах Балтії.

«Посольства США в Литві, Латвії та Естонії мають намір запропонувати інноваційну багатоступеневу 12-місячну програму навчання розслідувальної журналістики для початківців і професійних російськомовних журналістів та інших медіа професіоналів, що працюють на російській периферії. Оскільки російська пропаганда і дезінформація множаться, засобам масової інформації у всіх трьох країнах необхідні навички та інструменти протистояння — переконливої новинної журналістики, заснованої на фактах», — йдеться повідомленні посольства в Литві.

Крім того, в рамках навчального курсу заплановані поїздки в США для відвідування редакцій і шкіл журналістики, вивчення нових моделей фінансування та постачання якісного контенту в цифрову епоху.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії ініціювали створення створення російськомовного телебачення для протидії російській пропаганді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ